A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Erdélyi paprikás krumpli

>> 2010. január 29., péntek

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 szál füstölt kolbász
1 nagy vöröshagyma
2 evők. pirospaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 kisk. granulátum)
1,5 kg krumpli
10-12 babérlevél
1 evők. só
1 kisk. bors
2 evők. étolaj
1 zöldfűszeres húsleves kocka (Knorr)


1, A krumplit és a hagymát megpucoljuk és feldaraboljuk. A kolbászt karikákra vágjuk. Egy nagy fazékban (kb. 3-4 literes) az étolajon a feldarabolt hagymát gyenge tűzön, kevergetés közben megdínszteljük (üvegesre pároljuk), hozzáadjuk a sót, borsot és a felkarikázott kolbászt. Addig főzzük, míg a kolbász egy kicsit megpirul. Hozzáadjuk a pirospaprikát és 1 percig kevergetés mellett pirítjuk. Hozzáadunk 1 liter vizet, beletesszük a feldarabolt krumplit, és felöntjük még annyi vízzel, ami jó 1 ujjnyira ellepi.

2, Mikor a krumpli főnni kezd, hozzáadjuk a húsleves kockát, a fokhagymát és a babérlevelet. 45 percig főzzük. Egy fakanál segítségével megkeverjük és néhány szem krumplit széttörünk vele, és újra átkeverjük a levét. Mikor szaftos (nem lédús) akkor van készen.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP