A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Paprikás csirkenyak

>> 2010. január 26., kedd

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 kg csirkenyak
2 nagy fej vöröshagyma (vagy 4 közepes)
2 evők. pirospaprika
1 púpozott kisk. só
1 kávésk. bors
1 húsleveskocka
1 liter víz
1 zöldpaprika
3-4 paradicsom
3 evők. étolaj

1, A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük (üvegesre pároljuk). A zöldpaprikát, paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk (a paprikát vékony rövid csíkokra, a paradicsomot kockára). Hozzáadjuk a megdinsztelt hagymához a sót, borsot, zöldpaprikát, paradicsomot és egy percig pirítjuk.

2, Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a csirkenyakat és a húsleveskockát. Egy órát főzzük (kuktában készítve 25 percet). Beletesszük a pirospaprikát és addig főzzük tovább, míg szaftosra nem fővi el a levét.

Elkészítési idő: 85-90 perc (kuktában készítve 45-50 perc)

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP