Paprikás csirkenyak
>> 2010. január 26., kedd
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
1 kg csirkenyak
2 nagy fej vöröshagyma (vagy 4 közepes)
2 evők. pirospaprika
1 púpozott kisk. só
1 kávésk. bors
1 húsleveskocka
1 liter víz
1 zöldpaprika
3-4 paradicsom
3 evők. étolaj
1, A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, és az olajon megdinszteljük (üvegesre pároljuk). A zöldpaprikát, paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk (a paprikát vékony rövid csíkokra, a paradicsomot kockára). Hozzáadjuk a megdinsztelt hagymához a sót, borsot, zöldpaprikát, paradicsomot és egy percig pirítjuk.
2, Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a csirkenyakat és a húsleveskockát. Egy órát főzzük (kuktában készítve 25 percet). Beletesszük a pirospaprikát és addig főzzük tovább, míg szaftosra nem fővi el a levét.
Elkészítési idő: 85-90 perc (kuktában készítve 45-50 perc)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése