A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Görög saláta

>> 2010. május 28., péntek

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

4 közepes nagyságú paradicsom
2 zöldpaprika
1 kígyóuborka
1 közepes fej lilahagyma
20 dkg füstölt feta sajt
8 evőkanál étolaj
8 evőkanál víz
2 tasak kerti zöldfűszeres salátaöntet


1, A hagymát és az uborkát megpucoljuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát apró csíkokra vágjuk, az uborkát hosszában félbe, majd karikákra vágjuk, a hagymát félbe, majd nagyon vékony karikákra vágjuk. A feta sajtot apró kockákra szeleteljük.

2, A salátaöntet alapokat a vízzel és az olajjal elkeverjük, és ráöntjük a sajttal jól összekevert zöldségekre.

Elkészítési idő: 15 perc

Megjegyzés: Önmagában is nagyon ízletes, de sült húsokhoz köretként is kiváló és egészséges.

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP