A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Petrezselymes szaftos hús

>> 2010. május 29., szombat

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

70 dkg krumpli
60 dkg sertés comb
30 dkg füstölt pulykasonka
1 húsleves kocka
2 dkg liszt
2 kisk. szárított petrezselyem zöld
4 evők. étolaj


1, A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és bő, sós vízben megfőzzük.

2, A combot 3-4 cm-es, a sonkát kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A húsleves kockát 3 dl vízben felfőzzük. A húst és a sonkát az olajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és addig főzzük, míg el nem fővi a levét. Mikor elfőtte a levét a hús, kicsit megpirítjuk.

3, A húst felöntjük a kockából főzött lével, hozzáadjuk a petrezselymet, és 5-10 percig főzzük. A levéből merünk ki 2-3 kanállal, azt a liszttel elkeverjük csomó mentesen, majd a húshoz keverjük, még 5 percet főzzük.

4, A krumplit mikor megfőtt leszűrjük, és a hússal melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP