A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Házias Pizza

>> 2010. január 2., szombat

(kezdők is el tudják készíteni)









Hozzávalók:

tésztához:                                             pizzaszószhoz:

40 dkg rétesliszt                                   150 ml ketchup
250 ml langyos víz                                 2 kávésk. pirosarany
2 evőkanál cukor                                  2 kávésk. szárított bazsalikom
2-3 csipet só                                        1 kávésk. szárított oregano
25 gr élesztő (félcsomag)                      1 csipet só és bors


1, A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, amibe beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, és a közepén lévő élesztőre öntjük a langyos vizet. Hagyjuk 15 percet állni, majd utána összegyúrjuk és kinyújtjuk.

2, A pizzaszószhoz a hozzávalókat jól elkeverjük.

3, A kinyujtott tésztát egy tepsibe, sütőpapírra, vagy szilikon lapra helyezzük. Ezután megkenjük nagyon vékonyan margarinnal, pizzaszósszal, és tetszés szerint rátesszük a feltétet (pl. szalámi, sajt). Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. (180 fokon)

Elkészítési idő: 65-75 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP