Házias Pizza
>> 2010. január 2., szombat
(kezdők is el tudják készíteni)
Hozzávalók:
tésztához: pizzaszószhoz:
40 dkg rétesliszt 150 ml ketchup
250 ml langyos víz 2 kávésk. pirosarany
2 evőkanál cukor 2 kávésk. szárított bazsalikom
2-3 csipet só 1 kávésk. szárított oregano
25 gr élesztő (félcsomag) 1 csipet só és bors
1, A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe egy kis mélyedést alakítunk ki, amibe beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, és a közepén lévő élesztőre öntjük a langyos vizet. Hagyjuk 15 percet állni, majd utána összegyúrjuk és kinyújtjuk.
2, A pizzaszószhoz a hozzávalókat jól elkeverjük.
3, A kinyujtott tésztát egy tepsibe, sütőpapírra, vagy szilikon lapra helyezzük. Ezután megkenjük nagyon vékonyan margarinnal, pizzaszósszal, és tetszés szerint rátesszük a feltétet (pl. szalámi, sajt). Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. (180 fokon)
Elkészítési idő: 65-75 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése