A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Házias tyúkhús leves

>> 2010. január 29., péntek

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 egész házi tyúk (kukoricán nevelt)
1 fej karalábé
1 fél zeller gumó
3-4 szál petrezselyem zöld
7-8 nagy répa
2 közepes petrezselyem gyökér
1 közepes fej vöröshagyma
1 kis kelkáposzta fele
1 zöldfűszeres húsleves kocka (Knorr)
2 evők. só
levestészta


1, A megtisztított tyúkot feldaraboljuk (comb, mell, farhát, szárny stb.). A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A répákat és a petrezselymeket félbe vágjuk, majd a felezett zöldségeket 4-5 cm-es darabokra vágjuk.

2, Egy 4-5 literes fazékba beletesszük a húst, zöldségeket, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 1 ujjnyi legyen a fazék tetejéig. Főzni kezdjük, mikor fő a leve, a tüzet minimálisra csökkentjük alatta, hogy forrjon, de ne zubogjon a vize (különben szürke lesz a leve). Ekkor beletesszük a sót és a húsleveskockát is. A tyúk korától függően 80-120 percet főzzük (minél öregebb a tyúk, annál tovább).

3, Egy kisebb fazékban (1-2 literes) főzünk vizet, és mikor fő, beletesszük a levestésztát (kb. 15-20 dkg ízlés szerint) és addig főzzük míg megpuhul, de nem fő szét (kb. 8 perc). Mikor megfőtt leszűrjük.

4, A megfőtt húslevesből kivesszük a zöldségeket, és a húst, a levét pedig leszűrjük. Hozzáadjuk a leszűrt levestésztát és még melegen tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 2-2,5 óra

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP