A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Rántott sajt

>> 2010. március 3., szerda

(kis gyakorlottságot igényel)



Hozzávalók:

45 dkg trappista sajt
3 tojás
14 dkg zsemle morzsa
10 dkg liszt
3 evők. oliva olaj

körethez: áfonya öntet, rizs, vegeta


1, A sajtot kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, aztután a villával felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és újra lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.

2, Egy teflon serpenyőben felhevítjük az oliva olajat, és közepes lángon megsütjük rajta a sajt szeleteket. Addig sütjük őket, míg mindkét oldaluk piros nem lesz, de közben a sajt sem folyik szét.

3, A körethez a rizset bő vízben, kevés vegetával megfőzzük, majd leszűrjük. A sajt és a rizs mellé áfonya öntetet teszünk.

Elkészítési idő: kb. 25 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP