Rántott sajt
>> 2010. március 3., szerda
(kis gyakorlottságot igényel)
Hozzávalók:
45 dkg trappista sajt
3 tojás
14 dkg zsemle morzsa
10 dkg liszt
3 evők. oliva olaj
körethez: áfonya öntet, rizs, vegeta
1, A sajtot kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, aztután a villával felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába, és újra lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába.
2, Egy teflon serpenyőben felhevítjük az oliva olajat, és közepes lángon megsütjük rajta a sajt szeleteket. Addig sütjük őket, míg mindkét oldaluk piros nem lesz, de közben a sajt sem folyik szét.
3, A körethez a rizset bő vízben, kevés vegetával megfőzzük, majd leszűrjük. A sajt és a rizs mellé áfonya öntetet teszünk.
Elkészítési idő: kb. 25 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése