Olasz pizza
>> 2010. február 4., csütörtök
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
tésztához: szószhoz:
20 dkg finom liszt 150 ml ketchup
20 dkg rétes liszt 1 kisk. pirosarany
1 evők. oliva olaj 2 lisk. pizzakrém
2 dkg cukor 1 kisk. oregano
1 kávésk. só 2 kisk. bazsalikom
25 g élesztő 1 csipet bors
250 ml langyos víz
1, A kétféle lisztet jól összekeverjük, hozzáöntjük az oliva olajat, megszórjuk sóval és jól összekeverjük. A tálban a lisztet úgy oszlatjuk el, hogy középen egy kis gödröcskét alakítunk ki, ebbe beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és felöntjük a langyos vízzel majd 20 percet pihentetjük.
2, A szószhoz a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
3, A 20 perc elteltével a tésztát jól összegyúrjuk és nyújtódeszkára (vagy konyhapultra) tesszük. Ekkor újabb 15 percet pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, és tepsibe szilikon lapra (vagy sütőpapírra) tesszük. Megkenjük a szósszal, megszórjuk reszelt sajttal majd ízlés szerint feltétet helyezünk rá. Előmelegített sütőben közepesen gyenge lángon (kb. 180 fok) 20-22 percet sütjük.
Elkészítési idő: 1 óra
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése