A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Szedres vaníliás lepény

>> 2010. február 15., hétfő

(egyszerű elkészíteni)










Hozzávalók:

20 dkg liszt
0,5 csomag élesztő
5,5 dl tej
6 dkg cukor
1 hideg vanilia pudingpor (Gála)
75 ml víz
4 dkg teavaj
20 dkg friss (vagy mirelit) szeder
1 vanillin cukor
1 tojás
fél tasak zselatin
csipet só


1, A vajat felolvasztjuk. 150 ml langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 dkg cukrot, és hagyjuk felfutni.

2, Egy edénybe beletesszük a lisztet, 4 dkg cukrot, tojást, olvasztott vajat, sót, a felfuttatott élesztőt és az egészet összegyúrjuk. Fél órán át pihentetjük.

3, A félóra leteltével a tésztát vékonyra nyújtjuk, tepsibe szilikon lapra (vagy sütőpapírra) helyezzük. A szedreket egymáshoz közel a tetejére tesszük enyhén belenyomkodjuk a tésztába. Előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 200-220 fokon) 25 percig sütjük.

4, A pudingport 4 dl tejjel kikeverjük. A zselatint 1 tasak vanillin cukorral és 75 ml vízzel felfőzzük és a pudinghoz keverjük.

5, Mikor a tészta kisűlt, a pudingos krémet a tetejére öntjük. Hagyjuk kihűlni, és mikor már teljesen megkötött a krém a tetején, lehet szeletelni.


Elkészítési idő: 70 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP