Rizses hús
>> 2010. február 20., szombat
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka
25 dkg rizs
3 evők. étolaj
1 evők. vegeta
2 evők. só
1 kisk. bors
1, A húst apró darabokra vágjuk, az olajon megpirítjuk, és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a sót, borsot, és addig főzzük, míg el nem fővi a levét, ekkor még egy kicsit pirítjuk.
2, Egy edényben felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadjuk a vegetát és a rizset, és kb. 15-20 percig főzzük (míg a rizs meg nem puhul).
3, A rizset leszűrjük, és a húshoz keverjük. Savanyúsággal tálaljuk (pl.: csemege uborka).
Elkészítési idő: kb. 60-70 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése