A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Rizses hús

>> 2010. február 20., szombat

(egyszerű elkészíteni)










Hozzávalók:

1 kg sertés lapocka
25 dkg rizs
3 evők. étolaj
1 evők. vegeta
2 evők. só
1 kisk. bors


1, A húst apró darabokra vágjuk, az olajon megpirítjuk, és felöntjük 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a sót, borsot, és addig főzzük, míg el nem fővi a levét, ekkor még egy kicsit pirítjuk.

2, Egy edényben felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadjuk a vegetát és a rizset, és kb. 15-20 percig főzzük (míg a rizs meg nem puhul).

3, A rizset leszűrjük, és a húshoz keverjük. Savanyúsággal tálaljuk (pl.: csemege uborka).

Elkészítési idő: kb. 60-70 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP