A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Hagymás máj szaftosan

>> 2010. január 6., szerda

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

5 fej közepesen nagy vöröshagyma
50 dkg csirkemáj
150 ml étolaj
1 evők. só
1 csipet bors


1, A hagymákat megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. A májat 7-8-szor átmossuk tiszta vízzel, feldaraboljuk 3-4 cm-es (falatnyi) darabokra és újabb 3-4-szer átmossuk tiszta vízzel.

2, Egy lábosban az olajon (gyenge lángon) megdínszteljük a hagymákat (addig sütjük, míg fonnyadt nem lesz a hagyma, kicsit pirul is) és felöntjük kb. 2 dl vízzel. Mikor főni kezd, hozzáadjuk az átmosott, leszűrt májat. Ha a víz nem lepi el, akkor annyi vizet öntünk még hozzá, hogy ellepje a májat. A közben a felszínére feljövő habot kanállal le lehet szedni. Közepes lángon főzzük addig, míg majdnem teljesen elfővi a levét (de legalább 45 percig) és szaftossá nem válik, ekkor hozzáadjuk a sót, borsot, és még 5-6 percet főzzük. Krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.

Elkészítési idő: 1-1,5 óra

Megjegyzés: Csirkemáj helyett használhatunk ujjnyi vastag szeletekre vágott sertésmájat is, ebben az esetben 1-1,5 deciliterrel több vízzel kell felönteni és a főzési idő félórával hosszabb.

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP