Rakott túróstészta
>> 2010. március 25., csütörtök
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
500 g száraz tészta
750 g túró
4 tojás
2 evők. vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evők. cukor
1, A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat, a cukrot és a vaníliás cukrot és az egészet jól összekeverjük.
2, A tésztát bő forró enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
3, A tojásokat feltörjük és szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától. A sárgáját a túróhoz adjuk, a fehérjéket pedig egy közepes edénybe felfogjuk. A fehérjékből kemény habot verünk, a sárgáját pedig elkeverjük a túróval. A felvert tojáshabot óvatosan a túróhoz keverjük.
4, A leszűrt tésztát hozzákeverjük a túróhoz, hőálló üvegtálba tesszük és sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: 35 perc
Megjegyzés: A túróhoz adhatunk mazsolát is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése