Lángos
>> 2010. március 4., csütörtök
(nagyon egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
1 kg liszt
6 dl kefír
3 tojás
1 kisk. só
1,5 dl langyos tej
1 kisk. cukor
50 g élesztő
1, A cukrot hozzáadjuk a tejhez, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni (amíg az élesztő meg nem dagad a tejben).
2, A lisztet a sóval, kefírrel, tojással és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Hagyjuk 20 percet pihenni szobahőmérsékleten. Bő olajos kézzel tépünk a tésztából egy tenyérnyi gombócot, és az ujjaink segítségével széjjel nyújtjuk. Bő forró olajban mindkét oldalán aranysárgára/aranybarnára sütjük.
3, Fokhagymával bedörzsölve, tejföllel, vagy tejföllel és sajttal ízesíthetjük, illetve egyéni igény szerint.
Elkészítési idő: 25 perc
Megjegyzés: A lángos tésztája hűtőben egy hétig eláll (hacsak el nem fogy addig), de nagyobb edénybe kell tenni, mert hajlamos a hűtő megtelni lángossal 10 óra alatt, annyira megdagad a tészta.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése