A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Lángos

>> 2010. március 4., csütörtök

(nagyon egyszerű elkészíteni)










Hozzávalók:

1 kg liszt
6 dl kefír
3 tojás
1 kisk. só
1,5 dl langyos tej
1 kisk. cukor
50 g élesztő


1, A cukrot hozzáadjuk a tejhez, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni (amíg az élesztő meg nem dagad a tejben).

2, A lisztet a sóval, kefírrel, tojással és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Hagyjuk 20 percet pihenni szobahőmérsékleten. Bő olajos kézzel tépünk a tésztából egy tenyérnyi gombócot, és az ujjaink segítségével széjjel nyújtjuk. Bő forró olajban mindkét oldalán aranysárgára/aranybarnára sütjük.

3, Fokhagymával bedörzsölve, tejföllel, vagy tejföllel és sajttal ízesíthetjük, illetve egyéni igény szerint.

Elkészítési idő: 25 perc

Megjegyzés: A lángos tésztája hűtőben egy hétig eláll (hacsak el nem fogy addig), de nagyobb edénybe kell tenni, mert hajlamos a hűtő megtelni lángossal 10 óra alatt, annyira megdagad a tészta.

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP