Túrós csoki csoda
>> 2010. január 30., szombat
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók (2 kehelyhez):
1 tasak csokoládés pudingpor
6 dl tej
3 evők. búzadara
30 g margarin (Rama)
13 dkg túró
6 dkg cukor
4 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kisk. fahéj
1, A túrót villával áttörjük és a porcukorral, meg vaníliás cukorral jól összekeverjük. (Ha nagyon száraz a túró, egy kanál tejföllel és még egy kevés cukorral lazítjuk). A csokis pudingport a 6 dkg cukorral, margarinnal, búzadarával, fahéjjal elkeverjük, majd apránként hozzáöntünk kevergetés közben 150 ml tejet.
2, Felforraljuk a megmaradt 4,5 dl tejet, mikor fő hozzáadjuk a pudingporos keveréket és folyamatos kavargatás közben gyenge tűzön főzzük kb. 8-10 percig (míg jól besűrűsödik).
3, Egy-egy kehelybe teszünk egy kevés pudingot, rátesszük a túró felét úgy, hogy a kehely oldalán is látszódjon, majd ráöntjük a puding felét, hogy a kehely megteljen.
Elkészítési idő: kb. 15 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése