A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Túrós csoki csoda

>> 2010. január 30., szombat

(egyszerű elkészíteni)












Hozzávalók (2 kehelyhez):

1 tasak csokoládés pudingpor
6 dl tej
3 evők. búzadara
30 g margarin (Rama)
13 dkg túró
6 dkg cukor
4 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kisk. fahéj


1, A túrót villával áttörjük és a porcukorral, meg vaníliás cukorral jól összekeverjük. (Ha nagyon száraz a túró, egy kanál tejföllel és még egy kevés cukorral lazítjuk). A csokis pudingport a 6 dkg cukorral, margarinnal, búzadarával, fahéjjal elkeverjük, majd apránként hozzáöntünk kevergetés közben 150 ml tejet.

2, Felforraljuk a megmaradt 4,5 dl tejet, mikor fő hozzáadjuk a pudingporos keveréket és folyamatos kavargatás közben gyenge tűzön főzzük kb. 8-10 percig (míg jól besűrűsödik).

3, Egy-egy kehelybe teszünk egy kevés pudingot, rátesszük a túró felét úgy, hogy a kehely oldalán is látszódjon, majd ráöntjük a puding felét, hogy a kehely megteljen.

Elkészítési idő: kb. 15 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP