A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Sonkás holdacskák

>> 2010. január 15., péntek

(egyszerű elkészíteni)











Hozzávalók:

1 mirelit levelestészta (500g)
10 dkg sonka
1 tojás
2 dkg szezámmag
kevés liszt


1, A mirelit levelestésztát haggyuk szobahőmérsékletes felengedni. Kevés liszttel meghintjük a nyújtódeszkát (vagy a konyhapultot) és nyújtófával kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.

2, A sonkát kb. 4-5 mm vastag csíkokra vágjuk. A tojást egy kis edénybe villával habosra verjük.

3, A kinyújtott tésztát félhold alakú tésztaszaggatóval kiszaggatjuk. (Ami a félholdak közül kimarad tészta összegyúrjuk és újra kinyújtjuk, kiszaggatjuk). Az így kapott holdacskákat kétfelé osztjuk, és az egyik adagnak a hold közepére 2-2 sonkacsíkot teszünk. A sonkás holdacskákat megkenjük tojással, és befedjük a másik adag, üres holdacskákkal. Az így kapott emeletes holdacskáknak a széleit enyhén megnyomkodjuk, hogy összeragadjanak, tepsire tesszük őket sütőpapírra (vagy szilikon lapra) egymástól 1,5-2 cm távolságra és megkenjük a maradék tojással a tetejüket. Megszórjuk őket szezámmaggal, és előmelegített sütőben közepes lángon aranyszínűre sütjük (eddigre jól meg is nőnek).

Elkészítési idő: 35-40 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP