A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Német tésztasaláta

>> 2010. január 3., vasárnap

(nagyon kőnnyű elkészíteni)













Hozzávalók:

250 gr száraztészta (pl. szarvacska, fodros nagykocka)
175 gr natúr joghurt
175 gr tejföl
175 gr majonéz
1 közepes, piros kaliforniai paprika
1 morzsolt kukorica konzerv
200 gr zöldborsó befőtt
4 db közepes csemegeuborka
20 dkg pulykapárizsi



1, A száraztésztát enyhén sós, fővő vízbe tesszük. Közben a natúrjoghurtot, a tejfölt és a majonézt 2-3 csipet sóval jól elkeverjük. A paprikát apró kockákra vágjuk. A csemegeuborkát 2-3 mm vastag karikákra vágjuk. A párizsit kockára vágjuk (kb. fél centis kockákra).

2, Mikor a tészta megfőtt leszűrjük, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a kikevert szószt, paprikát, uborkát, párizsit, borsót és kukoricát és az egészet jól összekeverjük.

Elkészítési idő: 15 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP