Szezámmagos elefántfül
>> 2010. január 8., péntek
(nagyon egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
60 dkg sertés comb
3 tojás
4 evők. liszt
5 evők. zsemlemorzsa
3 evők. szezámmag
só
körethez: 60 dkg krumpli, vegyes vágott savanyúság
1, A sertés combot felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre és kiklopfoljuk vékonyra. A tojásokat feltörjük és villával habosra verjük. A zsemlemorzsát a szezámmaggal jól összekeverjük.
2, A szeleteket vékonyan megsózzuk, beleforgatjuk lisztbe, ezután a felvert tojásokba majd a szezámmagos morzsába. A bepanírozott szeleteket forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük (kb. 1 ujjnyi olajon serpenyőben).
3, Eközben a krumplit megpucoljuk és közepes méretű darabokra vágjuk. Bő vízben főzzük egy evőkanál sóval kb. 30 percig. Mikor megfőtt leszűrjük. Ekkorra a húsok is megsülnek. Azt az olajat, amiben a hús sült, felforrósítjuk és 5-10 percig sütjük benne a leszűrt krumplit.
Elkészítési idő: 65-75 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése