A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Szezámmagos elefántfül

>> 2010. január 8., péntek

(nagyon egyszerű elkészíteni)













Hozzávalók:

60 dkg sertés comb
3 tojás
4 evők. liszt
5 evők. zsemlemorzsa
3 evők. szezámmag


körethez: 60 dkg krumpli, vegyes vágott savanyúság


1, A sertés combot felszeleteljük ujjnyi vastag szeletekre és kiklopfoljuk vékonyra. A tojásokat feltörjük és villával habosra verjük. A zsemlemorzsát a szezámmaggal jól összekeverjük.

2, A szeleteket vékonyan megsózzuk, beleforgatjuk lisztbe, ezután a felvert tojásokba majd a szezámmagos morzsába. A bepanírozott szeleteket forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük (kb. 1 ujjnyi olajon serpenyőben).

3, Eközben a krumplit megpucoljuk és közepes méretű darabokra vágjuk. Bő vízben főzzük egy evőkanál sóval kb. 30 percig. Mikor megfőtt leszűrjük. Ekkorra a húsok is megsülnek. Azt az olajat, amiben a hús sült, felforrósítjuk és 5-10 percig sütjük benne a leszűrt krumplit.

Elkészítési idő: 65-75 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP