A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Erdélyi krumplis tészta

>> 2010. február 21., vasárnap

(egyszerű elkészíteni)


Dédnagymamám receptje











Hozzávalók:

1 kg krumpli
0,5 kg száraztészta (pl.: fodros nagykocka)
2 evőkanál só


1, A krumplit megmossuk és héjában sütjük előmelegített sütőben közepes lángon egy órán át (ha nagyobb szemű a krumpli akkor tovább).

2, Mikor kisült a krumpli, a száraztésztát bő vízben megfőzzük és leszűrjük. Közben a krumplit még melegen meghámozzuk, és egy villával összetörjük. A kifőtt tésztát a krumplihoz keverjük, hozzáadjuk a sót és jól elkeverjük vele.

Elkészítési idő: kb. 75 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP