A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Krumpli saláta

>> 2010. január 2., szombat

(kezdők is el tudják készíteni)



Hozzávalók:

1 kg krumpli
5 tojás
1 közepes fej vöröhagyma
150 ml majonéz
150 ml natúrjoghurt
150 ml tejföl
2 kávésk. őrölt feketebors
2 evőkanál só


1, A krumplit héjában 40 percig főzzük közepes lángon 1 evőkanál sóval annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk 4-5 mm vastag szeletekre.

2, A tojásokat megfőzzük (7-8 percig forrástól számítva), majd megpucoljuk és felkarikázzuk.

3, A majonézt, a natúrjoghurtot, a tejfölt, 1 evőkanál sót és a borsot jól összekeverjük.

4, A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, és a karikát félbevágjuk.

5, Az előkészített hozzávalókat jól elkeverjük, 2-3 órát hűtőszekrényben hagyjuk állni, és hidegen tálaljuk.

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP