Krumpli saláta
>> 2010. január 2., szombat
(kezdők is el tudják készíteni)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
5 tojás
1 közepes fej vöröhagyma
150 ml majonéz
150 ml natúrjoghurt
150 ml tejföl
2 kávésk. őrölt feketebors
2 evőkanál só
1, A krumplit héjában 40 percig főzzük közepes lángon 1 evőkanál sóval annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk 4-5 mm vastag szeletekre.
2, A tojásokat megfőzzük (7-8 percig forrástól számítva), majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
3, A majonézt, a natúrjoghurtot, a tejfölt, 1 evőkanál sót és a borsot jól összekeverjük.
4, A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, és a karikát félbevágjuk.
5, Az előkészített hozzávalókat jól elkeverjük, 2-3 órát hűtőszekrényben hagyjuk állni, és hidegen tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése