A jobb és bal oldalon található listákban a vegetáriánus ételeket "V" jelöli az étel neve után. Az ételek nevei alatt külön jelölöm, hogy az adott ételt könnyű, kevés gyakorlatot igényel, vagy nehéz elkészíteni egy kezdő számára. Az ételek mennyisége receptenként 3-4 adag elkészítéséhez készültek. A kávésk. jelölés kávéskanálnyit jelent, a kisk. jelölés kiskanálnyit, míg az evők. jelölés evőkanálnyit.

Tipp: egy púpozott evőkanál cukor/liszt/kakaó/búzadara = 20 gramm, vagyis 2 dkg.

Jó sütést-főzést, és jó étvágyat!

Eperhab

>> 2010. június 7., hétfő

(egyszerű elkészíteni)














Hozzávalók (4-5 kehelyhez):

45 dkg eper
6 tojás fehérje
12 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
1-2 csepp ecet vagy citromlé


1, Az epreket megmossuk, és négybe vágjuk. A negyedét félre tesszük, a többit villával összetörjük.

2, A tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, az 1-2 csepp ecetet (vagy citromlevet) majd újra felverjük. Az összetört epret óvatosan a habhoz keverjük, hogy a habot ne törjük össze.

3, Az eperhabot kelyhekbe tesszük úgy, hogy a kelyheket félig megtöltjük, a habra teszünk néhány darab epret, majd eperhabbal tele tesszük, és a tetjüket a még megmaradt eper darabokkal díszitjük.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

0 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Egyéb oldalak

Kézzel készített kreatív tárgyak: http://kreativkezimunka.blogspot.com/


Click here for English version: http://hungarianrecipe.blogspot.com/

Mi a véleménye a receptekről?

  © Blogger templates Palm by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP