Görög saláta
>> 2010. május 28., péntek
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
4 közepes nagyságú paradicsom
2 zöldpaprika
1 kígyóuborka
1 közepes fej lilahagyma
20 dkg füstölt feta sajt
8 evőkanál étolaj
8 evőkanál víz
2 tasak kerti zöldfűszeres salátaöntet
1, A hagymát és az uborkát megpucoljuk. A paradicsomot cikkekre vágjuk, a zöldpaprikát apró csíkokra vágjuk, az uborkát hosszában félbe, majd karikákra vágjuk, a hagymát félbe, majd nagyon vékony karikákra vágjuk. A feta sajtot apró kockákra szeleteljük.
2, A salátaöntet alapokat a vízzel és az olajjal elkeverjük, és ráöntjük a sajttal jól összekevert zöldségekre.
Elkészítési idő: 15 perc
Megjegyzés: Önmagában is nagyon ízletes, de sült húsokhoz köretként is kiváló és egészséges.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése