Petrezselymes szaftos hús
>> 2010. május 29., szombat
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók:
70 dkg krumpli
60 dkg sertés comb
30 dkg füstölt pulykasonka
1 húsleves kocka
2 dkg liszt
2 kisk. szárított petrezselyem zöld
4 evők. étolaj
1, A krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk és bő, sós vízben megfőzzük.
2, A combot 3-4 cm-es, a sonkát kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A húsleves kockát 3 dl vízben felfőzzük. A húst és a sonkát az olajon megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és addig főzzük, míg el nem fővi a levét. Mikor elfőtte a levét a hús, kicsit megpirítjuk.
3, A húst felöntjük a kockából főzött lével, hozzáadjuk a petrezselymet, és 5-10 percig főzzük. A levéből merünk ki 2-3 kanállal, azt a liszttel elkeverjük csomó mentesen, majd a húshoz keverjük, még 5 percet főzzük.
4, A krumplit mikor megfőtt leszűrjük, és a hússal melegen tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése