Eperhab
>> 2010. június 7., hétfő
(egyszerű elkészíteni)
Hozzávalók (4-5 kehelyhez):
45 dkg eper
6 tojás fehérje
12 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
1-2 csepp ecet vagy citromlé
1, Az epreket megmossuk, és négybe vágjuk. A negyedét félre tesszük, a többit villával összetörjük.
2, A tojás fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, az 1-2 csepp ecetet (vagy citromlevet) majd újra felverjük. Az összetört epret óvatosan a habhoz keverjük, hogy a habot ne törjük össze.
3, Az eperhabot kelyhekbe tesszük úgy, hogy a kelyheket félig megtöltjük, a habra teszünk néhány darab epret, majd eperhabbal tele tesszük, és a tetjüket a még megmaradt eper darabokkal díszitjük.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése